Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Εργασίες

24/1/2011-28/1/2011

Να παρακολουθήσετε το ρεπορτάζ που αφορά τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και να προσθέσετε τα σχόλια σας  κάτω από το ρεπορτάζ που είναι αναρτημένο στο ιστολόγιο όπου θα αναλύετε τις γενικές σας εντυπώσεις, συναισθήματα, σκέψεις και απορίες σχετικά με το θέμα των μεταλλαγμένων τροφίμων.

 (Μπορείτε να δείτε τα βήματα που ακολουθείτε για την ανάρτηση σχολίου στην ανάρτηση με θέμα "Όδηγίες")

31/1/2011-4/2/2011

Αφού μελετήσετε την πρώτη και δεύτερη σελίδα του ιστολογίου που αφορά τον Ορισμό των μεταλλαγμένων τροφίμων καθώς και τους λόγους που οδήγησαν στη χρήση των μεταλλαγμένων τροφίμων να απαντήσετε στις πάρακάτω ερωτήσεις:

  1. Τι είναι τα μεταλλαγμένα τρόφιμα;
  2. Ποιές είναι οι βασικές τροφές που αποτελούνται από μεταλλαγμένα συστατικά;
  3. Αναφέρετε μερικά είδη τροφών που περιέχουν παράγωγα μεταλλαγμένων.
  4. Ποιο είναι το κυριότερο επιχείρημα χρησιμοποιείται για τη χρήση των μεταλλαγμένων τροφίμων; Είναι ορθό; Εσείς τι πιστεύετε;
  5. Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν στη χρήση μεταλλαγμένων τροφίμων;
Προσοχή: Θα σας βοηθήσει να μελετήσετε και τη σελίδα που περιλαμβάνει τη Βιβλιογραφία στην οποία θα βρείτε βασικά άρθρα για το θέμα των μεταλλαγμένων τροφίμων. Παρακαλώ διαβάστε μερικά από αυτά για να γίνετε περισσότερο ειδικοί στο θέμα και να μπορείτε να απαντήσετε τις ερωτήσεις.


7/2/2011-11/2/2011

Αφού μελετήσετε τις επιπτώσεις και τους κινδύνους που προκαλεί η χρήση των μεταλλαγμένων τροφίμων να απαντήσετε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

  1. Να απαριθμήσετε τις κυριότερες επιπτώσεις από τη χρήση των μεταλλαγμένων τροφίμων;
  2. Ποια συνέπεια θεωρείτε χειρότερη και γιατί;
  3. Ποια είναι τα βασικότερα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των μεταλλαγμένων τροφίμων;
  4. Πώς ξεχωρίζουμε τα γνήσια βιολογικά προιόντα;
Όπως και στη προηγούμενη εβδομάδα έτσι και σε αυτήν καλό είναι να βασιστείτε στη σελίδα με τη Βιβλιογραφία και να μελετήσετε μερικά άρθρα που σχετίζονται με τις επιπτώσεις και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος των μεταλλαγμένων τροφίμων.  

14/2/2011-18/2/2011

Να μελετήσετε ξανά τις σελίδες που περιγράφουν τον ορισμό, τις επιπτώσεις και τους τρόπους αντιμετώπισης που αφορούν τα μεταλλαγμένα τρόφιμα.

Υποθέστε ότι το σχολείο σας ανέλαβε να συμμετέχει σε ένα διαγωνισμό ανάμεσα στα σχολεία για τη δημιουργία ενός ενημερωτικού εντύπου/φυλλαδίου που αφορά τα μεταλλαγμένα τρόφιμα. Το καλύτερο έντυπο που θα κερδίσει στο διαγωνισμό θα μοιραστεί στο κοινό της Κύπρου για ενημέρωση και ενίσχυση της εκστρατείας για αντιμετώπιση των κινδύνων που προκαλεί η χρήση των μεταλλαγμένων τροφίμων και τρόπους αντίστασης. 

Προσοχή: Φρόντισε το ενημερωτικό φυλλάδιο να είναι ξεκάθαρο, κατανοητό, να προκαλεί την προσοχή και να ευαισθητοποιεί τους αναγνώστες του γύρω από το θέμα των μεταλλαγμένων τροφίμων!

Η εργασία αυτής της βδομάδας θα γίνει ομαδικά. Μπορείτε να συνεργαστείτε 4 άτομα για την ολοκλήρωση του ενημερωτικού εντύπου.
Προσοχή!! Φροντίστε να μοιράσετε τη δουλεία και ο καθένας σας να γίνει ειδικός σε ένα από τα θέματα που θα συμπεριλάβετε στο ενημερωτικό φυλλάδιο.


24/2/2011-28/2/2011

Στην σελίδα του ιστολογίου "Φωτογραφικό αρχείο" θα βρείτε ποικίλες φωτογραφίες που δείχνουν το πρόβλημα των μεταλλαγμένων τροφίμων.
  1. Μελετήστε προσεκτικά τις φωτογραφίες και επιλέξτε εκείνη που θεωρείτε ότι απεικονίζει πιο έξυπνα το πρόβλημα των μεταλλαγμένων τροφίμων και προκαλεί την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το θέμα. Γράψτε τα επιχειρήματα σας για να δικαιολογήσετε την επιλογή σας κάτω από τη φωτογραφία που διαλέξατε.
  2. Αν θέλετε μπορείτε να ψάξετε στο διαδίκτυο και να βρείτε άλλες δικές σας εικόνες που πιστεύετε ότι παρουσιάζει το πρόβλημα των μεταλλαγμένων τροφίμων και να τις αναρτήσετε στο ιστολόγιο. Μπορείτε να σχολιάσετε τις επιλογές των συμμαθητών σας και να εξηγήσετε γιατί διαφωνείτε ή συμφωνείτε. 
  3. Υποθέστε ότι το σχολείο σας έχει αναλάβει να επιλέξει την καλύτερη αφίσα η οποία ευαισθητοποιεί το κοινό γύρω από το πρόβλημα των μεταλλαγμένων τροφίμων. Η αφίσα αυτή θα δημοσιευθεί στο περιοδικό "Υγεία και Ευεξία" ώστε να βοηθήσει στην ενημέρωση των συμπολίτων μας για το ανθρώπινο δικαίωμα της επιλογής και της γνώσης της προέλευσης όσων τρώμε. Κατασκευάστε ανά δύο άτομα τη δική σας αφίσα στην οποία θα απεικονίζεται η δική σας ιδέα. Προσοχή!! Μην ξεχάσετε ότι στην αφίσα δεν γράφουμε πολλά λόγια και φροντίζουμε να είναι ελκυστική και να προκαλεί το ενδιαφέρον και την προσοχή των αναγνωστών. Σκεφτείτε καλά πριν προχωρήσετε στην κατασκευή της! Μπορείτε να φτιάξετε και το δικό σας έξυπνο σλόγκαν! Επίσης, μπορεί η αφίσα σας να σατιρίζει τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και τις συνέπειες τους στη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: